Hoe een Samsung laptop webcam probleem op te lossen?

Meestal wordt elke laptop vervaardigd met een webcam. Een kleine pinhole camera geplaatst aan de bovenkant van het raamkozijn. Kortom, de camera op laptop wordt gebruikt om op foto's te klikken, video's op te nemen en om videogesprekken te voeren. Maar soms kan de gebruiker een webcam niet gebruiken omdat deze een fout vertoont of niet in staat is deze in te schakelen. Als u ook kampt met een webcamprobleem op uw Samsung-laptop, volgt u de stappen en lost u het probleem op.
Er zijn twee methoden om problemen met de Samsung-webcam op te lossen.

Methode 1:

 • Druk eerst op de Windows + R-toets om het dialoogvenster Uitvoeren te openen en voer devmgmt.msc in en druk op de Enter-toets.
 • Klik op imaging-apparaten en klik met de rechtermuisknop op het Cam-stuurprogramma en kies Stuurprogramma's bijwerken.
 • Als u wordt gevraagd om een ​​optie te kiezen, "hoe wilt u het stuurprogramma zoeken en tikt u op Automatisch zoeken naar bijgewerkte optie voor stuurprogrammasoftware. Als er een optie beschikbaar is, kies dan op mijn computer zoeken naar stuurprogrammasoftware en selecteer vervolgens een bureaubladlocatie zodat u het programma gemakkelijk kunt openen.
 • Zorg ervoor dat uw apparaat tijdens het proces is verbonden met internet.
 • Nadat u het bestand op het bureaublad hebt opgeslagen, start u uw systeem opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Methode 2:

Ga naar de website van de fabrikant van het apparaat en installeer de nieuwste Cam-stuurprogramma's voor uw apparaat. Als dit het probleem oplost, probeer dan de nieuwste stuurprogramma's in de compatibiliteitsmodus te installeren.

 • Volg de stappen om de schijven in de compatibiliteitsmodus te installeren en controleer of dit helpt.
 • Download de nieuwste stuurprogrammaversie die beschikbaar is op de site.
 • Verwijder het bestaande Cam-stuurprogramma van uw apparaat; ga naar het configuratiescherm.
 • Klik met de rechtermuisknop op de stuurprogrammabestanden en klik op de eigenschappen.
 • Selecteer het tabblad Compatibiliteit en schakel het selectievakje "Dit programma uitvoeren in de compatibiliteitsmodus voor" in. Kies uw besturingssysteem in de vervolgkeuzemenu en ga door met de installatie.
 • Start daarna uw apparaat opnieuw op en hoop dat dit keer uw probleem is opgelost.

Als niets u helpt om de webcam-bug op te lossen, neemt u contact op met samsung service centrum om het probleem te verhelpen. Het team zal het probleem bepalen en uw oplossing dienovereenkomstig verstrekken. Om contact met hen op te nemen, kunt u ons bellen op ons hulplijnnummer of gebruikmaken van onze services via e-mail of live chat. Onze gespecialiseerde technici zullen elk probleem in uw Samsung-laptop oplossen, zodat u probleemloos kunt browsen.

Originele bron